Новости

Унапређење дигиталне писмености старих

У другој половини јуна Центар за социјални рад у Зајечару ће у сарадњи са Црвеним крстом Зајечар и уз подршку локалне самоуправе, отпочети спровођење пројекта „Briding Digital Divide“, који ће се бавити унапређењем дигиталне писмености старих у клубу Златна Јесен.

Учесници овог пројекта моћи ће да стекну вештине у коришћењу различитих комуникационих платформи и моћи ће да имају бољи приступ е-услугама као што су е-здравство, електронско банкарство и е-управа. Такође,  учесници ће кроз обуку развити своје комуникацијске вештине, које ће им омогућити да се повежу са породицом, пријатељима и члановима шире друштвене заједнице користећи модерне комуникационе платформе као што су Вибер, Скајп, WhatsApp и друго.

-План је да се ради по једна тренинг сесија недељно са по пет старијих особа, корисника нашег клуба. Ово ће нашим старима омогућити да самостално управљају својим финансијама, приступају здравственим ресурсима онлајн и лакше приступе јавним службама, рекао је директор Центра за социјални рад у Зајечару Ненад Динуловић.

Повезане објаве

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button