Новости

“Јаки млади –нове перспективе 2”:ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О САРАДЊИ

У просторијама Центра за социјални рад у Зајечару данас је потписан Меморандум о сарадњи између ове Установе и ТОЦ-а -Асоцијације за развој одрживих заједница.

У име Центра за социјални рад „Зајечар“ Меморандум је потписао Ненад Динуловић, директор, док је у име ТОЦ-а споразум потписала Снежана Зарев.

Центар за социјални рад „Зајечар“ и ТОЦ су овом приликом уговорили сарадњу на пројекту “Јаки млади – нове перспективе 2” (Youth Empowerment Enabling Prospects – YEEP 2),  који се финансира од стране Немачког савезног министарства за економску сарадњу и развој (БМЗ), Међународне организације СОС „Дечија села“ и Фондације Herman Gmainer (HGFD).

Међусобна сарадња и узајамна подршка представљају последицу заједничке тежње и деловања на што квалитетнијем остварењу визија и циљева у области подстицања запошљавања младих, као и ојачавању њихових капацитета кроз различите видове учења.  На тај начин млади ће имати прилику да стекну  вештине које ће им олакшати проналазак посла након завршетка школовања, као и опстанак у радном окружењу.

Центар за социјални рад у Зајечару ће у оквиру својих редовних активности промовисати овај програм, али и упућивати младе који припадају циљним популацијама пројекта “Јаки млади – нове перспективе 2” (млади из система алтернативне бриге, млади Роми и Ромкиње, као и млади из социјално угрожених категорија) на поменути пројекат.

Повезане објаве

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button