Новости

Међународни стручни скуп социјалне заштите

Удружење правника социјалне заштите „Аргумент“ и Комора социјалне заштите Републике Србије били су домаћини дводневног Међународног стручног скупа социјалне заштите који се одржао у Лесковцу. На конференцији је учествовало више од 300 правника и других стручних радника из целог система социјалне заштите у Србији, као и директор Центра за социјални рад Зајечар Ненад Динуловић са сарадницом.

Окупљенима се обратио Предраг Момчиловић, директор Центра за социјални рад Лесковац као и председник Скупштине Удружења правника „Аргумент“. На овом скупу представљен је и приручник за новинаре који се односи на дискриминацију и равноправност, разговарано је и о правним и етичким изазовима у комуникацији система социјалне заштите са јавношћу, о законским могућностима и пројекцијама подршке породицама са децом, како се са знањем и стручношћу борити против професионалног страха.

Такође, на Фестивалу су промовисана права и услуге система социјалне заштите, покренуте теме као што су алиментациони фонд, питање малолетничких бракова…

-Задатак свих нас у систему социјалне заштите је да благовремено, промптно и аргументовано реагујемо на нападе који се дешавају на овај систем, али и да промовишемо исти и приближимо га грађанима, а све у циљу заштите и остваривања најбољег интереса корисника, рекао је Ненад Динуловић директор Центра за социјални рад у Зајечару.

Повезане објаве

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button