Новости

Почиње кампања за промоцију хранитељства: Свако дете заслужује породицу -пружите му шансу!

Центар за породични смештај и усвојење Ћуприја и Центар за социјални рад у Зајечару, као део Асоцијације ЦПСУ Србија, а уз подршку УНИЦЕФ-а и Министарства за бригу о породици и демографију, започео је спровођење кампање са циљем повећања броја хранитељских породица на територији Поморавског, Браничевског и Борско – Зајечарског округа.

ЦПСУ Ћуприја је 2.новембра ове године обележио дан установе и почетак кампање за хранитељство у локалној заједници, која ће у наредном периоду обухватити бројне активности. Заинтересовани грађани могу се информисати путем телефонског контакта 035/88 70 348 или доласком на адресу Цара Лазара 89/2, Ћуприја, као и у Центру за социјални рад у Зајечару, у улици Генерала Гамбете 88 и на број телефона 019/420-280.

Хранитељство је, привремена мера породично-правне заштите, чији је циљ да се деци без родитељског старања и младим особама, у складу са њиховим најбољим интересом, обезбеде нега, заштита, васпитање, образовање и услови за оптималан развој у породичном окружењу. Циљ смештаја детета у хранитељску породицу јесте обезбеђивање адекватног породичног окружења у коме ће оно расти, развијати се, васпитавати, образовати, оспособљавати за самосталан живот пратећи своје потенцијале, односно имати исте шансе као деца која одрастају са својим родитељима.

 

Повезане објаве

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button