Новости

Дружење корисника Установе „Облутак“ и чланова Клуба „Златна јесен“

Поводом обележавања месеца старих корисници Установе „Облутак“ у Зајечару у пратњи запослених и директорке посетили су Клуб за одрасла и старија лица „Златна јесен“, који ради у оквиру Центра за социјални рад „Зајечар“.
Сарадња и подршка између установе и клуба траје више од 15 година, а сваке године, кроз дружење, песму, радионице и приредбе заједно обележавају све значајније датуме у календарској години.
„Овом приликом, реализована је креативна радионица од сакупљеног разнобојног материјала пронађеног у природи око нас. Председница клуба Горица Златковић је са пуно љубави заједно са корисницима из установе Облутак правила бакин колач у оквиру кулинарске радионице. Подршка Центра за социјални рад „Зајечар“није изостала ни овог пута. Овакве активности, социјализација и контакт подижу друштвену свест и утичу на друштво да се особе са инвалидитетом интегришу у редовну средину, омогућавају подизање нивоа функционисања и квалитета њиховог живота, као и унапређење њиховог положаја у друштву и сензибилизацију јавности за потребе ове популације. Кроз креативан рад деца и омладина развијају своје креативне, моторичке и организационе способности“, рекла је овом приликом Ана Петковић, директорка „Облутка“.

Повезане објаве

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button