Новости

Књиге на дар Клубу „Златна јесен“ у Зајечару: Плод успешне сарадње установа

Поводом Међународног дана даривања књига, који је установљен 2012. године са циљем промовисања књиге и читања првенствено код деце и припадника свих старосних група, Матична библиотека „Светозар Марковић” у Зајечару покренула је иницијативу прикупљања половне, нове и неоштећене књиге. Ове године у току фебруара сакупљено је преко 470 наслова, који су уручени Клубу за одрасла и старија лица „Златна јесен“, а који делује у оквиру Центра за социјални рад у Зајечару.

-Клуб представља место окупљања лица старијих од 60 година који се друже сваког радног дана уз кафу или чај, договарају се о планираним активностима, излетима, посећују редовно позориште и користе услуге Матичне бибилиотеке, и то захваљујући Споразуму о сарадњи које су наведене установе склопиле са Центром за социјални рад, кажу у зајечарској библиотеци.

Ненад Динуловић директор Центра за социјални рад у Зајечару истакао је овом приликом да је ова акција још једна потврда успешне сарадње двеју установа.

-Морам да напоменем да је плод успешне сарадње наших установа управо акција даривања књига Клубу „Златна јесен“. Захвалио бих се свим људима добре воље који су препознали значај и потребу спровођења једне овакве акције и који су донирали књиге. Ова акција има за циљ промовисање културе читања и писмености наших најстаријих суграђана, а уосталом са тим циљем је и потписан Споразум центра и Матичне библиотеке 2022. године. Још једном хвала свима на донацији и желим свим дамама да честитам предстојећи празник, 8.март, рекао је Динуловић.

 

Повезане објаве

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button