Новости

ОКРУГЛИ СТО „ГДЕ СМО САДА? СТАРИЈИ И МИ!“ :Обележен Међународни дан старијих особа

Директор Центра за социјални рад Ненад Динуловић присуствовао је радном састанку поводом обележавања Међународног дана старијих.

На састанку је речено да су стари приоритет локалне самоуправе и државе, да им се у ту сврху обезбеђује помоћ у кући, дневни боравак у Клубу за стара лица у Зајечару, породични смештај, да је Град Зајечар у разговору са надлежним државним органима исказао интересовање да се у будућем периоду створе услови за оснивање Геронтолошког центра.

-Старост није терет, бити стар је данас привилегија и сви морамо бити упућени једни на друге и показати емпатију са проблемима са којима се наши најстарији сусрећу, поручио је директор Центра за социјални рад.

Град Зајечар, Удружење пензионера града Зајечара и Црвени крст Зајечар обележили су Међународни дан старијих особа. Ове године овај дан обележава се под слоганом ,,Поштовање људских права старијих особа као испуњење визије Универзалне декларације о људским правима: кроз генерације“. У оквиру наведене акције, у просторији Удружења пензионера Зајечара, за најстарије суграђане организован је Округли сто, коме су поред старијих суграђана, присуствовали и представници ПИО фонда, РФЗО, Центра за социјални рад, Завода за јавно здравље и других институција.

Повезане објаве

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button