Новости

Министар Селаковић са директорима центара: Коришћење новог оперативног система СОЗИС

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић одржао је други по реду састанак са директорима свих центара за социјални рад у Србији, како би на заједнички начин дефинисали планове и приоритете у раду ових институција у наредном периоду.

Министар Селаковић је указао да је потребно да сви центри за социјални рад, посебну пажњу посвете ефикасном коришћењу новог оперативног система СОЗИС, чија је примена отпочела крајем прошле године. Он је навео да овај систем са једне стране доприноси бржем и једноставнијем раду запослених, а да са друге стране унапређује квалитет услуга социјалне заштите, јер омогућава дигитализацију оних процеса рада који су се до сада спроводили „ручним путем“, те убрзава и олакшава доношења различитих одлука од стране центара.

Говорећи о потребним предусловима за доследну примену система СОЗИС, министар је истакао да ће надлежно Министарство пружити подршку центрима у смислу обезбеђивања потребне опреме и капацитета, као и организовати додатне обуке за запослене за његово коришћење. Он је похвалио центре за социјални рад који су од почетка ефективно користили СОЗИС, те охрабрио остале да оставаре исте резултате.

Састанку је присуствовао и директор Центра за социјални рад у Зајечару Ненад Динуловић.

Повезане објаве

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button